flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачена у шахрайстві 200 год. працюватиме на користь громади: суд затвердив угоду про примирення

29 квітня 2022, 10:08

Ярмолинецький районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між Управлінням соціального захисту населення Хмельницької районної державної адміністрації в особі представниці та обвинуваченою за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Визнав останню винною у шахрайстві й призначив їй покарання – 200 годин громадських робіт.

Як встановив суд, на початку 2020 року жителька Хмельницького району подала до місцевого управління соцзахисту документи для отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченій сім’ї. У декларації про майновий стан своєї сім’ї жінка «забула» вказати доходи свого сина, а зарплату чоловіка применшила на майже 1800 гривень.

На підставі вказаних у декларації завідомо недостовірних відомостей їй призначили та надміру виплатили за пів року 23 235 гривень державної допомоги.

Під час досудового розслідування між потерпілим та обвинуваченою було укладено угоду про примирення. За її умовами жінка беззастережно визнала свою вину у вчиненні кримінального проступку, щиро розкаялася й зобов’язалася відшкодувати усю суму збитків до 31 серпня 2022 року. Сторони погодили покарання у виді громадських робіт.

«Оскільки умови угоди про примирення відповідають вимогам КПК України та КК України, інтересам суспільства, не порушують права, свободи чи інтереси сторін чи інших осіб, існує реальна можливість виконання обвинуваченою взятих на себе зобов’язань, зазначену угоду слід затвердити та призначити обвинуваченій узгоджене сторонами покарання», – зазначено у вироку суду.

Вирок суду ще не набрав законної сили та може бути оскаржений з підстав, передбачених у ст. 394 КПК України, до апеляційного суду.