flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок юнакові, що до смерті побив односельця

24 травня 2022, 14:05

Ярмолинецький районний суд визнав жителя Ярмолинеччини винним у заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу України), призначив йому покарання – 7 років і 2 місяці позбавлення волі та стягнув з нього на користь рідного брата загиблого 59045 гривень у рахунок відшкодування завданих злочином матеріальних збитків.

За вироком, увечері 10 листопада минулого року 18-річний житель Солобковецької ОТГ після застілля зі своїм дядьком пішли «на розбірки» до знайомого, якого юнак підозрював у крадіжці свого телефону. Удома чоловіка не було. Але дружина сказала, що він ймовірно у вагончику в полі на околиці села. Там вони й застали знайомого, що випивав з односельцями. Молодий чоловік одразу почав з’ясовувати, де його мобільний. Коли ж той заперечив, що взяв телефон, у хід пішли кулаки.

Судмедексперти порахували, що обвинувачений завдав в обличчя потерпілому понад 20 ударів кулаками рук. Смертельною стала відкрита травма носа, яка супроводжувалась гострою масивною кровотечею – кров потрапила у дихальні шляхи й спричинила механічну асфіксію.

Під час судового розгляду справи свою вину у вчиненні цього злочину обвинувачений визнав повністю. Підтвердили її й досліджені у суді докази, зокрема, показання очевидців та висновки судових експертиз. 

Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачений молодий за віком, не має судимостей, позитивно характеризується, щиро розкаявся та сприяв розкриттю злочину, разом з тим, вчинив кримінальне правопорушення, що належить до категорії тяжких, у стані алкогольного сп’яніння. 

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.