flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обікрав родичів - отримуй покарання

05 жовтня 2017, 10:20

3 жовтня 2017 року Ярмолинецький районний суд виніс вирок 20-річному жителю Обухова Київської області, яким визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 та ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка та крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у приміщення).

Як йдеться у вироку, в липні цього року молодий чоловік приїхав погостювати до своєї рідної сестри у Ярмолинці. Допомагаючи її чоловіку ремонтувати автівку, побачив, що в гаражі у дерев’яному ящику родич зберігає гроші. І коли той вийшов з приміщення, збив із ящика навісний замок та взяв звідти 7 тисяч гривень, які майже усі цього ж дня потратив на святкуванні Дня селища.

На цьому вирішив не зупинятися: відтак на ранок наступного дня пішов до гаража сестриного чоловіка, але цього разу вже за електроінструментом. У гаражі знайшов мішок, куди наскладав інструментів на загальну суму понад 6 тисяч гривень, і заховав його в кущах при дорозі в с. Томашівка Ярмолинецького району. Проте продати його не встиг – чоловік сестри вже виявив крадіжку, тож разом із родичем поїхав до місцевого відділку поліції, де його затримали правоохоронці.

Враховуючи встановлені в ході судового розгляду обставини кримінального провадження, суд визнав обвинуваченого винним за ч.1 і ч.3 ст. 185 ККУ та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України («Звільнення від відбування покарання з випробуванням») Ярмолинецький суд звільнив молодого чоловіка від відбування покарання з випробуванням, призначивши іспитовий строк – 1 рік 6 місяців.

Наразі вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області.