flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За незаконне придбання і торгівлю фальсифікованими цигарками ярмоличанка сплатить штраф

29 листопада 2021, 13:43

За незаконне придбання і торгівлю фальсифікованими цигарками ярмоличанка сплатить штраф. Товар суд постановив знищити

Ярмолинецький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та підозрюваною в незаконному придбанні з метою збуту, зберіганні з цією метою, а також збуті незаконно виготовлених тютюнових виробів (частина 1 статті  204 КК України), визнав її винуватою в інкримінованому злочині та призначив покарання – 64005 гривень штрафу з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених тютюнових виробів.

За вироком, наприкінці травня минулого року мешканка смт Ярмолинці купила у невстановленої слідством особи 836 підроблених пачок цигарок різних марок на суму 20 900 грн й у червні продала 20 пачок місцевому жителю за 500 гривень.

Жінка торгувала незаконно виготовленими підакцизними товарами, що не відповідають ДСТУ ГОСТ 3935:2004 «Сигарети. Загальні технічні умови», на території «Ярмолинецького коопринку». При цьому вона не була зареєстрована як суб’єкт підприємницької діяльності й не мала відповідної ліцензії.

Під час досудового слідства прокурор та підозрювана у цьому кримінальному провадженні уклали угоду про визнання винуватості. Сторони дійшли згоди щодо формулювання обвинувачення, правової кваліфікації дій та щодо призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом, – 64005 гривень штрафу (3765 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

У судовому засіданні обвинувачена беззастережно визнала себе винуватою у вчиненні інкримінованого їй злочину, повідомила про добровільність своєї позиції при укладенні угоди про визнання винуватості, розуміння характеру обвинувачення, наслідків укладення та затвердження угоди, просила її затвердити й призначити узгоджене покарання. Захисник та прокурор не заперечували.

Позаяк умови угоди про визнання винуватості відповідають вимогам законодавства, інтересам суспільства, не порушують права, свободи чи інтереси сторін чи інших осіб, суд дійшов висновку, що є усі підстави для затвердження цієї угоди та призначення узгодженого сторонами покарання.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.