flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Начальницю поштового відділення на Ярмолинеччині суд визнав винною у заволодінні коштами «Укрпошти» на суму майже 140 тис грн.

02 вересня 2022, 13:26

Ярмолинецький районний суд визнав 47-річну жительку Хмельницького району винною у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (частина  2 статті 191 КК України) та призначив їй покарання – 1 рік обмеження волі з позбавленням права обіймати посади чи займатись діяльністю, пов`язаною з обслуговуванням товарно-матеріальних цінностей, на 1 рік 6 місяців.

Суд встановив, що начальниця відділення поштового зв’язку Михайлівка Ярмолинецького району з 20 по 26 травня 2020 року заволоділа коштами АТ «Укрпошта» на суму 139 888 гривень.

У судовому засіданні жінка свою вину визнала. Пояснила, що хотіла розрахуватися з боргами, тому взяла гроші з каси відділення, сподіваючись, що поверне.

За словами представниці Укрпошти, нестачу готівки у відділенні виявила службова перевірка. Станом на сьогодні ексначальниця відшкодувала усю суму збитків.

Добровільне усунення заподіяної шкоди, щире каяття і активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення суд визнав обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченій. Також врахував, що вона раніше не судима, має на утриманні сестру з інвалідністю та матір похилого віку.

Зважаючи, що це нетяжкий, проте корупційний злочин, суд відхилив доводи захисту про звільнення обвинуваченої від відбування покарання або ж призначення їй більш м’якого покарання, ніж передбачено законом.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.