flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок у справі водія, що чинив опір правоохоронцю та вдарив його дорогою на огляд на стан сп’яніння

27 жовтня 2022, 15:38

Ярмолинецький районний суд визнав 57-річного жителя Хмельницького району винним в опорі працівникові правоохоронного органу та заподіянні йому легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків (частина 2 статті 342, частина 2 статті 345 Кримінального кодексу України), й призначив йому остаточне покарання – 3 роки обмеження волі зі звільненням від його відбування з випробуванням на півтора року іспитового строку.

Увечері 5 липня 2022 року в с. Правдівка Хмельницького району патрульна поліція зупинила автомобіль «Опель». Його водій був не пристебнутий ременем безпеки й очевидно нетверезий. На прохання інспектора пред’явити документи він нецензурно його облаяв. А вже дорогою до медичного закладу для проведення огляду на стан сп’яніння почав чинити опір поліції: окрім лайки, штовхав і шарпав патрульного та двічі вдарив його ногою, заподіявши легке тілесне ушкодження.        

Під час судового розгляду справи водій визнав, що був п’яним, тому й агресивним. Погодився, що фізично опирався патрульним й одного з них вдарив ногою, коли руки були в кайданках.  

Потерпілий інспектор просив суд суворо не карати правопорушника: той попросив вибачення й відшкодував заподіяну шкоду.

Щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину суд визнав обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченого, а такою, що обтяжує, – вчинення кримінального правопорушення особою, що перебуває у стані алкогольного сп'яніння.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.